Geschreven door: Colette Franssen
Inwoner Wessem

Toen mijn man Ruud en ik enkele jaren geleden gingen rondkijken voor een koopwoning, was Wessem niet het eerste dorp dat in ons opkwam. Hij kwam namelijk uit Neer en ik uit Grathem: het leek ons vooral leuk om in één van die twee dorpen een huis te vinden zodat we dicht bij familie en vrienden konden wonen.

En anders was Roermond ook nog een optie, want daar huurden we sinds 2013 een appartement en zo dicht bij de stad (en het station!) wonen beviel ons erg goed. 
Bij toeval viel ons oog toch op een monumentale boerderij in Wessem. We gingen kijken en werden al snel verliefd op het huis. Als het aan Ruud had gelegen hadden we het meteen gekocht, maar ik had toch mijn twijfels: Wessem, wil ik daar wel wonen? We kennen er (bijna) niemand... gaan we daar wel aarden?

Geen minuut spijt

Een aantal maanden verder hebben we toch de knoop doorgehakt en besloten we ervoor te gaan. In juni 2016 zijn we naar Wessem verhuisd en daar hebben we nog nooit spijt van gehad. Los van het feit dat we het huis nog steeds prachtig vinden, is Wessem ook een super vriendelijk, relaxed dorp gebleken. De mensen zijn aardig, maar niet opdringerig. Ondanks dat we ‘van buitenaf’ in Wessem zijn komen wonen, kregen we meteen het gevoel welkom te zijn: mensen uit de buurt vroegen ons op bezoek en nodigden ons uit bij verschillende verenigingen te komen. Dat laatste hebben we niet gedaan omdat we het daar (nu nog) te druk voor hebben en dat was geen enkel probleem.

Ook spreken veel mensen ons aan als we met de hond lopen en wordt er graag een praatje gemaakt. Wandelen met onze teckel vinden we sowieso heerlijk in Wessem: vooral als het goed weer is, lopen we graag langs het water (de Maasboulevard) of een stuk richting Thorn.

Snel op het werk

Een ander groot voordeel van wonen in Wessem vinden wij de ligging kort bij de snelweg. Zelf reis ik meestal met de trein naar mijn werk in Maastricht, maar dan moet ik eerst naar het station in Echt. Dat kost me hooguit een kwartier doordat ik meteen op de A2 zit. Mijn man werkt in Eindhoven en ook hij zit snel op de A2 richting Brabant.

Vakantiesfeer

Wij horen geregeld van vrienden dat we zo mooi wonen en dat ze het gevoel hebben op vakantie te zijn wanneer ze ons in Wessem komen bezoeken. Die sfeer ademt het inderdaad een beetje uit (zeker wanneer je langs de boulevard loopt). Ik kan dan ook iedereen aanraden om hier te komen wonen. Het hele jaar door een vakantiegevoel, wat wil je nog meer? ;)

Menu