Geschreven door: Sarah Hoogland
Inwoner

Wij waren destijds vooral verliefd op het huis, maar zagen wel meteen de mogelijkheden van het unieke uitzicht op het water.

We hebben dan ook helemaal aan het einde van de tuin, zo dicht mogelijk bij de Maas een terras gemaakt waar we vele zomeravonden doorbrengen. Met ons gezin, maar ook met vrienden die hier graag komen genieten van het uitzicht.

Ervaar de rust

En dan heb ik het niet alleen over het leven op het water, maar ook de toeristen en recreanten die hierlangs fietsen of wandelen. De bedrijvigheid die dit met zich meebrengt is er een zonder drukte in de vorm van geluidsoverlast. Het ademt ontspanning en rust uit. Dezelfde rust en ontspanning die je ook ervaart op het water zelf.

Want dat is een groot voordeel van wonen aan het water. Je bent binnen no-time ook zelf op het water. En daar kom je in een totaal ander leven terecht dan op de wal. Op een bootje ben je meer samen. Met elkaar, zonder de vele prikkels van buitenaf die je krijgt als je bijvoorbeeld op een terras aan het water zit. Gewoon, lekker gemoedelijk.

Je ziet de wereld ook vanuit een ander perspectief. Hoe vaak bekijk je jouw dorp vanaf het water? Een heel ander beeld dan dat je over de boulevard loopt. En natuurlijk leggen we tijdens het varen regelmatig aan. Om in Thorn een ijsje te eten of in Stevensweert een terrasje te pikken. Zo wisselen we de rust van het water af met de gezelligheid van de dorpskernen.

Achtertuin

De Maas is voor ons, omdat onze tuin echt bijna tegen het water aanligt, een verlenging van onze tuin. En de charme van ‘ons uitzicht’ is ook dat het per seizoen weer iets anders biedt. Het lijkt wel of de verschillende seizoenen benadrukt worden door het water. In de winter of met guur herfstweer weerkaatst het water de ijzige kou. Terwijl in de zomer de zon ook in het water lijkt te schijnen.

En iedereen die hier aan het water woont, heeft de tuin zo ingericht dat het op het water georiënteerd is. Sommigen zelfs nog met een extra terras op de eerste verdieping. Wij genieten er zelf volop van. Zeker tijdens de warme zomeravonden.

Menu