Geschreven door: Ine Creemers
Inwoner Stevensweert

Ik zie het mensen denken als ik vertel dat ik daar woon.
Samen met mijn gezin (man en drie kids) woon ik er sinds vier jaar. En elke dag weer geniet ik van ‘mijn’ mooie omgeving!

Natuur dichtbij

De natuur ligt letterlijk aan onze voeten. We lopen vanuit onze tuin zo de open velden in. Met op loopafstand de molenplas, ooibossen moerassen en oevers. En niet alleen wij houden van deze natuurlijke omgeving. Voor onze hond is het een waar paradijs. Lekker wandelen in dit rijk buitengebied met talloze wandelpaden en de mooie maasplassen.

Elk jaargetijde maken we er dagelijks gebruik van: wandelen met de hond, hardlopen of er wordt in de tuin gevoetbald, trampoline gesprongen en geschommeld. Zodra het weer weer warmer worden, leven we praktisch buiten. De schuifdeur naar het terras staat bijna altijd open en het leven van binnen gaat naar buiten. En andersom! Ontbijten in de buitenlucht tot en met een gesprek rond de vuurkorf tot in de late uurtjes. Ja, Frankrijk ligt om de hoek!

Lekker eten

Verder telt Stevensweert en Ohé en Laak, voldoende mogelijkheden om met de voet of op de fiets uit te gaan eten. Prima restaurants voor elke gelegenheid en vanaf april/mei weer de mogelijkheid om een heerlijk ijsje te gaan eten en te ‘terrassen’.

Zo in de stad

Natuurlijk komt bij dit buitenaf wonen ook kijken dat je voor de wekelijkse boodschappen, sport en entertainment vaak de auto nodig hebt. Tennis, badminton en muziek (voor over ik weet) kan in het dorp. Maar voor veel andere activiteiten kunnen we in de omliggende dorpen of Roermond terecht. Een drankje doen we daarom vaak met een BOB, maar ook steeds vaker lekker in de tuin met vrienden na een heerlijke wandeling.

Al met al, wegen de voordelen van het buitenaf wonen voor ons ruimschoots op tegen de nadelen. Kom zelf een keer kijken in Stevensweert! En geniet van de omgeving zoals wij dat ook dagelijks doen!

Menu