Geschreven door: Simone Janissen
Recreatie en Toerisme

Het is bijna Pasen, dat betekent ook de start van het toeristisch seizoen. Het seizoen waarin je lekker buiten kunt recreëren.

Op de fiets naar België

Heerlijk op de fiets Maasgouw en omgeving verkennen waarbij je een mooie route uitstippelt op basis van een Limburg breed en grensoverschrijdend fietsknooppuntensysteem. Wat dacht je van een tochtje waarbij het fietsvoetveer in Ohé en Laak je over de grensmaas vaart, waarna jij je tocht hervat in België? Op www.rivierparkmaasvallei.eu/nl/veerpontjes vind je de actuele openingstijden en de kosten. 

Stippel je eigen wandelroute uit

Houd je niet zo van fietsen? Trek dan een paar stevige schoenen aan en ontdek de kernen en het prachtige buitengebied aan de hand van het wandelknooppuntensysteem of een van de mooie themaroutes die op basis van het systeem ontwikkeld zijn.

Recreëren in of op het water

Als het dadelijk nog wat warmer wordt dan moet je in Maasgouw natuurlijk het water in of op. Zwemmen in de Maasplassen, een sloepje huren of een tochtje met een rondvaartboot.

Heerlijk terrasje

Na zo’n dag actief ontspannen in de buitenlucht smaakt dat biertje of wijntje op een van de vele gezellige terrassen in Thorn, Wessem of Maasbracht natuurlijk extra lekker.

Menu