Ontdek Maasgouw

Maasgouw, een gemeente vol met groen en aardige inwoners! Rustig wonen én toch bereikbaar zijn, de gouden middenweg. Hier vóel je het leven, hier rúik je het. Ervaar het zelf en stap ons wereldje binnen, ontdek Maasgouw!

Ohé en Laak kinderen

Kinderen

Rust, ruimte en een veilige omgeving. Geen wonder dat Maasgouw populair is onder gezinnen met kinderen.

Ontdek
Fietsbrug Thorn

Varen, wandelen en fietsen in de natuur

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt genieten van de natuur in Maasgouw. Op de fiets, te voet of op het water. Steeds een andere beleving.

Ontdek
beweegplein

Sport en spel

De waterrijke, natuurlijke omgeving van Maasgouw verleidt je om actief te zijn. Wat is er te doen voor jong en oud? Vind hier de weg.

Ontdek
Terras Boschmolenplas

Eten en drinken

Gezellig iets drinken op een terras, lunchen tussen de middag aan het water, een lekker ijsje eten of dineren in een van de eetcafés of restaurants. Het kan allemaal in Maasgouw. Kijk op de site van <a href="https://vvvmiddenlimburg.nl/nl/eten-drinken">VVV-Midden-Limburg</a> welke mogelijkheden er zijn en ervaar waarom Limburg bourgondisch wordt genoemd.

Ontdek
Hofferkeukens

Cultuur

Cultuur is de essentie van een bestaan, óns bestaan. De dorpskernen van Maasgouw hebben een rijke geschiedenis en een eigen geluid. Magische kastelen, indrukwekkende landhuizen, eeuwenoude kapellen en torenhoge kerken. Onze molens zijn perfect onderhouden en uiteraard is een deel van onze geschiedenis en cultuur terug te vinden in musea.

Ontdek
Huiskamer

Zorg en welzijn

“Beter een goede buur dan een verre vriend.” In elk dorp in Maasgouw is de sociale betrokkenheid enorm. Tal van vrijwilligers zetten zich in voor hun medemens.

Ontdek
Buitenpodium

Evenementen

Maasgouw staat ook voor feest, niks verenigt ons zo dan samen dingen te ondernemen. Elk jaar is er weer voor ieder wat wils.
Bekijk hier een actueel overzicht van de evenementen.

Ontdek
Menu