Ohé en Laak

“Genoea en Laak”
Houd je van de natuur en het dorpsleven in een veilige omgeving voor je gezin? Dan voel je je zeker thuis in Ohé en Laak.

Ruim 800 dorpsgenoten genieten elke dag van deze idyllische parel. Samen met Stevensweert vormt dit dorp het ‘Eiland in de Maas’. De plassen die ontstaan zijn uit zand- en grindwinning zijn prachtig voor water- en natuurrecreatie.

Ervaar de cultuurhistorie

Vooral in Laak is de oorspronkelijke lintbebouwing nog goed herkenbaar. In het dorp liggen enkele mooie historische boerderijen, waaronder de 18e eeuwse Maasdalhoeve Huize Geno in Ohé en Het Witte Huis in Laak.

Er zijn verschillende fietsroutes die door Ohé en Laak lopen. Met het veerpontje De Walborgh kun je per fiets of te voet de oversteek maken naar België.

Ohé en Laak en Stevensweert behoorden vroeger tot de bezittingen van de graven Van den Bergh. Graaf Herman Frederik bouwde rond het midden van de 17de eeuw kasteel Walburg. Rond 1920 werd dit imposante complex gesloopt. Er zijn nu plannen om dit gebied weer nieuw leven in te blazen.

Het Sint Anna kapelletje dat bij dit kasteel werd gebouwd is nog altijd te zien op de hoek van het weggetje naar de Hompesche Molen.

Direct naar het woningaanbod in Ohé en Laak

Menu