Maasbracht en Brachterbeek

"Brach - De Baek"
Heerlijk uitwaaien of een hapje eten aan de havenboulevard. Funshoppen in de gezellige winkelstraten met leuke boetiekjes, drogisterijen, een warenhuis en een parfumerie. Lekker snuffelen op de weekmarkt en dagelijkse boodschappen doen in de supermarkten. En als het weer het toelaat, heerlijk duiken in het buitenzwembad. In Maasbracht kan het allemaal.

Water heeft Maasbracht gevormd tot een bruisende kern. De band met de scheepvaart is op veel plekken te merken. Onder de bijna 7.000 inwoners tref je dus zeker (oud)schippers aan, uit heel Nederland. Het is dan ook best logisch dat Maasbracht, naast een brede school, ook een schippersinternaat heeft.

Centrale ligging

Via de A2 en A73 ben je snel in grote steden als Maastricht, Weert, Eindhoven en Roermond. Dit maakt ook Maasbracht tot een thuis waar je helemaal kunt ontspannen na je werk.

markt Maasbracht

Brachterbeek ligt naast Maasbracht. Je profiteert hier van de bruisende kern dichtbij en de intieme gezelligheid van een dorp. Brachterbeek is een hechte gemeenschap. Het ons-kent-ons gevoel is ook hier aanwezig. Kom thuis in Brachterbeek. Rust, cultuur en de stad, je hebt alles binnen handbereik.

Aan de rand van Brachterbeek ligt Buitenverblijf De Mispadenhof. In het jaar 1358 wordt deze hoeve al genoemd. Waarschijnlijk heet de hoeve zo, omdat de bewoners van Brachterbeek het pad vroeger gebruikten om in Maasbracht naar de kerk te gaan. Ook omdat de oorspronkelijk 17e eeuwse houten kapconstructie er nog is, is de rustieke hoeve in 1981 als Rijksmonument erkend.

Na een lange wandeling of fietstocht kun je hier heerlijk uitrusten op de karakteristieke binnenplaats. Langs de hoeve ligt een prachtige boomgaard waar leuke boerenspellen georganiseerd worden.

Mispadenhof

Direct naar het woningaanbod in Maasbracht/Brachterbeek

 

Menu