Heel - Panheel

"Hael - Panhael"
Na je werk of school even wakeboarden, jetpacken of flyboarden? Als je van watersport houdt, kun je in Heel en Panheel je hart ophalen.

De dorpen worden bijna helemaal omringd door water. Dus ook voor een heerlijke wandeling of fietstocht langs het water hoef je niet ver te gaan. Zie je je al zitten aan de rand van het water met een picknickmand?

Heel en Panheel hebben samen bijna 4.500 inwoners. In Heel liggen winkels voor de dagelijkse boodschappen, een brede school en een school voor speciaal onderwijs.

Natuur en cultuur in balans

Heel stamt uit de Romeinse tijd. Er zijn prachtige oude gebouwen zoals de Sint Stephanuskerk en "Het Witte Paard".

De natuur ligt binnen handbereik. Je kunt heerlijk wandelen in De Tuspeel: een goed ontwikkeld hoogveen omringd door loof- en naaldbos. Of langs de Lange Vlieter, een waterplas die ontstaan is uit grindwinning en grenst aan de Beegderheide.

Tuspeel Heel

Centrale ligging

Panheel ligt langs de A2 en toch midden in de natuur. Hoe uniek is dat! Na je werk kun je hier heerlijk ontspannen op of langs het water.

Door de grindwinning vanaf de tweede helft van de vorige eeuw wordt Panheel omringd door uitgestrekte plassen, zoals de Boschmolenplas, Sint Antoniusplas, Tesken en Leerke Ven.

Op deze plassen worden tal van watersporten uitgeoefend.

Boschmolenplas

Direct naar het woningaanbod in Heel en Panheel.

Menu